bezoekje aan mijn baken…..

het blijft bijzonder om een Watertoren als buur te hebben. Elke keer als ik in mijn tuin zit, verbaas ik me weer. Hij is zo kolossaal groot en dwingt vanuit mijn tuintje zoveel respect af. Ik hou van bakens. Als ik naar Terschelling ga, ben ik altijd blij als ik in de verte de Brandaris op zie doemen. Als ik de Hoge Rijndijk opfiets ben ik altijd blij als ik de Watertoren op zie doemen. Wel leuk om zowel thuis als bij mijn tweede thuis een baken te hebben om me op te verheugen. Gisteren kwam mijn altijd vrolijke pakketbezorger bij me aankloppen. Hij had bouwmaterialen voor 156a, maar ze doen niet open. Geen probleem, buren zijn buren!

Vanmorgen liep ik nog in mijn huiskloffie en afgetrapte pantoffels toen de voordeurbel ging: De watertorenbuurvrouw voor de pakjes. Ze waren allebei nogal zwaar dus hielp ik haar mee en zoals het de vorige keer ook ging: “wil je het weer eens zien van binnen?” NATUURLIJK!!! Inmiddels heeft de watertoren een lift en zoef zoef van etage 4, naar etage 6, even sneakview op 5 en dan weer naar huis. Zo snel ging dat natuurlijk niet, dus even een uitleg, nee ik doe niet de tune van Are You Being Served? na:

  • etage 4: dat is het deel onder de waterbak. Daar wonen de eigenaren op dit moment. Daar moesten we de pakketjes stallen. Ik ben er al een keer eerder geweest, blijft een prachtige ruimte.
  • etage 6: dat is het deel boven de waterbak. Daar gaan de eigenaren wonen. En sodesodesodejuuuuuu wat een prachtplek. Het wordt een heel mooi woongedeelte, met een enorm dakterras met een uitzicht…… *zucht*
  • etage 5: de waterbak. Daar waar ooit 1200 kuub water in zat wordt nu keihard gewerkt en verbouwd. Het ruikt er nog een heel klein beetje naar vocht, maar dat moet je weten. Tot nu toe was ik toch wel het meest nieuwsgierig naar de waterbak.

Watertoren Leiden

Ik voel me toch wel een beetje een bevoorrecht mens. Het is ook een heel leuke watertorenbuurvrouw. Gezellig mens en ze vertelt graag. Ik luister in dit geval dus graag. Helaas had ik, omdat ik niet wist dat ze me mee naar binnen wilde vragen, geen mobieltje bij voor foto’s…. *zucht*

Maar ik neem met diep respect mijn petje af. Want de hele verbouwing doet de watertorenbuurman dus zelf. Merendeel samen met een werknemer en met hulp van een architect, maar het overgrote deel doet hij zelf.

De watertoren in Roelofarendsveen staat te koop. Zal ik……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.