M’n rug, m’n rug, Mien waar is mijn rug…..

elke morgen hetzelfde ritueel, opstaan, water drinken, poepen, douchen, ontbijten enz enz enz. Elke morgen doe ik het gedachteloos, het gaat allemaal vanzelf. Volgens een vaste volgorde, ik weet niet beter. Heel soms gaat het fout. Dan sta ik met een handdoek onder een nadruppelende douchekop me af te vragen in welk deel van het ochtendritueel ik de weg ben kwijt geraakt. Zo diep in gedachten verzonken, dat de koppeling met de realiteit verdwenen is. Als een zombie in een parallelle wereld staar ik naar mijn handdoek, snap er even geen bal van, voer een ctrl f5 uit en dan is de draad moeiteloos de mijne. Ik moet daar altijd hard om lachen, vooral als ik terugdenk aan het moment dat ik besef de weg kwijt te zijn. Ben ik dat wel?

Vanmorgen ging het ochtendritueel om een heel andere oorzaak de mist in. Ik merkte het al toen ik met mijn slaaphoofd de weg naar de plee zocht, er zeurt iets onderin mijn rug. Ik sta al jaren op de nominatie voor een flinke hernia, heb ook al een paar keer als een oud wijf een paar dagen krom met uitslaande pijn naar rechtervoet doorgebracht, maar het is nooit tot een huisartsenbezoek gekomen. Tot nu toe heb ik het overwonnen op eigen kracht. Vanmorgen plofte ik dus op de pot, draai me naar links om mijn puzzelboekje te pakken, want zonder puzzelboekje is het maar saai poepen, en VLAM, een seconde en ik wist dat het foute boel was. In eerste instantie wilde ik er niets van weten tot ik op moest staan om mijn billen af te vegen………

Ik weet niet wat erger is: een beginnende hernia of spit. Maar beiden hebben dezelfde uitwerking. Sta je daar met een stapeltje pleepapier en je kunt niets doen! Niet linksom, niet rechtsom, hulpeloos starend naar het stapeltje papier in je hand. Je probeert het nog hoopvol….. Mijn onderlip moest er bijkans aan geloven, maar ik heb het redelijk netjes af kunnen werken. Voldoende om de douche de rest te laten doen.

De rest van de dag? Pijnstillers, lopen als Donald Duck, bukken is goed voor een slapstickfilm, maar nu ben ik gewoon bekaf! Moe van het zoeken naar een houding die de minste pijn oplevert, moe van de pijn zelf (pijnstillers werken niet echt goed), moe van op de minst elegante manier in en uit een auto stappen, moe van het goed af kunnen vegen van mijn derrière……

Ben  benieuwd hoe ik morgen mijn bed uit strompel…..

 

6 gedachten over “M’n rug, m’n rug, Mien waar is mijn rug…..

 1. Ton Kloppenborg

  Maar wat is het nu, een beginnende hernia of spit? Ik heb de laatste jaren ook spitervaring en heb sindsdien opdracht van de inwonende verpleegkundige opdracht veel water te drinken en weinig rode wijn.

  Reageren
  1. joos Bericht auteur

   Goedemorgen Ton, ik weet het ook niet. Het voelt nu in ieder geval anders dan bij een mogelijke hernia, want ik voel nu geen pijn, warmte, of tinteling in mijn rechter bil en been. Veel water drink ik al, en rode wijn drink ik niet. Wel witte of mag dat ook niet…..?

   Reageren
 2. Ton Kloppenborg

  Witte mag wel is mij gezegd. Bij mijn spit-aanvallen word ik vaak wakker met pijn in mijn rechtervoet, naast de grote teen. Pijn neemt toe bij belasting van de voet. Gelukkig ben ik in de positie rustig aan te kunnen doen.

  Reageren
  1. joos Bericht auteur

   gelukkig maar, anders wordt het zo saai.. ;) Dan heb ik in ieder geval niet hetzelfde soort spit als dat jij hebt, als het bij mijn spit is. Bij mij begint het altijd in mijn rug, via mijn rechterbil helemaal naar mijn voorvoet. Die voelt dan aan als zwaar ontstoken. Geen pijn, dat doet de rest van mijn been, bil en rug dan wel.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.