op naar de volgende…

nummer 1 maar geen waaaaaaaaaaaaaahhhhhh.

In eerste instantie kreeg ik een enorm wahhh gevoel, want na 10, 5, 5 en 22 wordt het toch een beetje pompiedompiedom. We fluiten nog wat en wachten maar weer af. Maar als je dan met net zo’n pompiedompiedom Woonservice checkt en je ziet in ene 1, dan was het geen waaaaaaaaaaahhhh, maar stilte. In ene ben daar waar jeĀ  inmiddels al 6 weken dag in dag uit mee bezig bent. Wat zijn nou 6 weken? Nou, in mijn geval zijn dat er veel. Heel veel. Vooral omdat je iedere keer moet wachten op wat mogelijke een deel van je toekomst wordt. En de tijd begint te dringen, je wilt het liefst zo vlekkeloos mogelijk over, allemaal wensen waar je nauwelijks grip op hebt. Want er zijn zoveel leuke huisjes in ‘s-Hertogenbosch, maar kom ik daar wel voor in aanmerking en gaat een urgentie me niet voorbij? Twee van de huizen waar ik op gereageerd heb zijn met een urgentie vergeven. Maar nummer 1 diende zich afgelopen dinsdag aan. Het huis stond in principe voor mij op de tweede plaats, vooral omdat ik wel eens wil weten waar ik aan toe ben en ook voor het geval dat. Mijn twijfel bestond vooral uit de buurt. Maar je wilt het toch een kans geven, niet iets op voorhand afkeuren omdat je weet maar nooit enz.

Ook al heb ik morgen de officiele bezichtiging, vandaag ben ik toch maar op m’n fietsje gestapt om het eens te gaan bekijken. Ik had al eerder gereageerd op een huis schuin aan de overkant en tijdens mijn fietsritje een paar werken terug voelde de omgeving redelijk goed. Maar goed, de voorkant van een huis zegt niets over de achterkant, daar waar toch het meeste sociale leven zich afspeelt, vooral in de zomer. Het huisje wordt compleet opgeknapt dus ik ging er vanuit dat een paar werklui het geen probleem zouden vinden als ik schaamteloos naar binnen staar.

Toen ik de wijk in fietste werd ik al zowat ondersteboven gereden door een stel helmloze, hersenloze dozen op scooters die veel harder gingen dan wettelijk mag. ‘Dat begint al goed’, dacht ik nog. ‘Nee, blijf neutraal, geen vooroordelen’. En inderdaad: de voordeur stond open, sterker nog: er zat geen voordeur in en tegen de muur zat aan de ene kant een werkman een zwaar shaggie te roken en tegenover hem, op een stapel tegels, zat een man een appeltje te schillen. In de keuken werd getegeld. Nee, ze hadden er geen bezwaar tegen, ik mocht rondkijken.

Het huisje is leuk, het huisje is licht. Het huisje is compleet. De 4 slaapkamertjes zijn wat klein, maar 2 ervan niet te klein. Badkamer is een pijpela, maar prima. Jammer dat er geen wc boven is, maar dat is geen halszaak. Er hing geen vervelende lucht, op een knalroze slaapkamertje na waren alle muren wit, de vloeren kaal, perfect om in te starten! Geen balkon, dus Woonservice is gewoon een copy paste bedrijf ongeacht of het klopt. Want de beschrijving van het huis aan de overkant is gebruikt. Het huis heeft volgens woonservice 3 slaapkamers. Nee druiloren, het zijn er 4! Maar goed, geen gemiep, het huisje is perfect. Een schattig schuurtje, een klein maar fijn tuintje. Helemaal perfect! Totdat…

Ik snap niet dat sommige mensen in een huis met tuin willen wonen. Ik snap niet dat die tuin vervolgens gebruikt wordt als opslagplaats voor troep, schroot, onkruid en rotzooi. Wat ik vanuit de knalroze slaapkamer aan de achterkant zag deed mijn humeur 180 graden draaien. Hier wil ik niet wonen! Want als de bewoners zo omgaan met hun leefomgeving dan zullen ze het met overlast, schijt aan de buren en ga zo maar door ook niet zo nauw nemen.
Ik hoef niet in een supernet buurtje te wonen, ik hoef niet op stand, maar dit is voor mij zo’n andere wereld.

Ik ga morgen nog wel bezichtigen met iemand van de woningbouwvereniging, toch nog een tweede blik. Maar ik weet nu al dat ik het huis loslaat voor iemand die zich er helemaal thuis zal voelen of die het niet zo nauw neemt met zo’n leefomgeving. Ook al wordt het risico dat ik tijdelijk bij een vriendin moet bivakkeren groter, dit is een geweldig huis maar op de, voor mij, verkeerde plek.

Ik hoop dat degenen die het accepteren ook zien hoe lief en leuk het huisje is. Ik hoop voor degenen die het huisje kiezen, ook voluit kiezen voor de wijk waarin het staat. Ik heb mijn best gedaan, ik ben zo onbevooroordeeld mogelijk gaan kijken.

Op naar de volgende mogelijkheid…

7 reacties op op naar de volgende…

Laat een reactie achter

Je kunt deze HTML tags gebruiken

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.